• Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 29. 11.  2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, a to v kategórii 1 A, 1 B.

            Umiestnenie v kategórii 1 A:

            1. miesto: Marko Kľúčik (7. A trieda)
            2. miesto: Branislav Brezničan (7. B trieda)
            3. miesto: Ondrej Badač (7. A trieda)

            Umiestnenie v kategórii 1 B:

            1. miesto: Richard Bohunský (9. C trieda)
            2. miesto: Samuel Adam (9. A trieda)
            3. miesto: Lucia Uríková (8. B trieda)

            Do okresného kola Olympiády v anglickom jazyku postupuje Marko Kľúčik (kategória 1 A) a Richard Bohunský (kategória 1 B).

            Milí súťažiaci, srdečne gratulujeme nielen víťazom, ale aj všetkým zúčastneným. Veľmi nás teší váš záujem o anglický jazyk. Aj vďaka vám súťaž prebehla v pokojnej atmosfére. Prezentovali ste výborné vedomosti z anglického jazyka. Prekonali ste trému, preukázali odvahu, kreativitu, zmysel pre humor, ale aj odhodlanie pracovať na sebe a obetovať angličtine voľný čas. Veríme, že v tejto správnej ceste budete všetci pokračovať.

            Richardovi a Markovi prajeme veľa šťastia v okresnom kole  Olympiády z anglického jazyka.

            Pani učiteľky anglického jazyka

          • Život – moja jediná droga

          • V rámci Európskeho týždňa boja proti drogám si naša škola pripravila pre žiakov projektový deň pod názvom Život – moja jediná droga. Začali sme v piatok 25.11.2022, kedy projektové vyučovanie prebiehalo vo všetkých triedach druhého stupňa. V tomto školskom roku sme sa zamerali na dobré „drogy“, na dobré závislosti, ktoré nás môžu v živote posúvať ďalej a robiť náš život krajší.

            Pre športové triedy sme vybrali ich najobľúbenejšiu „drogu“ – ŠPORT. Deň strávili v športovej hale, kde boli pre nich pripravené rôzne športové aktivity (aerobik, agility, tímové premýšľanie, posilňovanie a pod.). A keďže so športom ide ruka v ruke aj zdravá strava, dozvedeli sa veľa zaujímavostí o zdravom životnom štýle športovca, čo jesť a naopak, čomu sa vyhýbať.

            „Nešportové triedy“ trávili tento deň v škole. Tu sme spolu spoznávali tri drogy – HUDBA, ŠPORT a ZDRAVÉ JEDLO. V hudbe ich čakal hudobný kvíz, dopĺňali text piesní, hádali interpreta a pieseň podľa hudby, no dozvedeli sa aj menej známe informácie o spevákoch, ktorých hudba vytiahla z pomyselného dna. V športovej sekcii si precvičili celé telo v rámci kruhového tréningu. Podávali naozaj skvelé výkony a do každej úlohy išli s radosťou a odhodlaním. V poslednej časti ich čakala aktivita, kde sme sa pozreli na zúbok nápojom, koľko cukru sa skrýva v Coca-cole či v džúsiku. Nezabudli sme spomenúť aj dôležitosť raňajok, pozreli sme sa na to, ako by mala vyzerať desiata a ako by malo byť jedlo rozdelené počas dňa. Dozvedeli sme sa aj o rôznych zdravých alternatívach raňajok – nátierky. A keďže je lepšie raz zažiť, ako stokrát počuť, hneď si aj každá trieda urobila a zjedla svoju nátierku. Na výber bola avokádová, cviklová a mrkvová. Avokádová vyhrala na plnej čiare.

            V pondelok sa k nám pridali aj žiaci prvého stupňa, kedy do školy zavítali štvornohí kamaráti a obohatili náš deň canisterapiou. Neskutočne krásne a oddané psíky nám ukázali svoje kúsky a každé dieťa sa so psíkom aj stretlo alebo si vyskúšali prácu s nimi.Čerešničkou na torte tohto projektového vyučovania bol Školský klub. Taktiež sa deti pozreli na obsah cukru v nápojoch. Bolo veľmi milé sledovať, ako sú deti šokované, koľko cukru je v jednotlivých nápojoch.Žiakom sa aktivity veľmi páčili a sme radi, že sme mohli spoločne odhaliť „dobré drogy“, ktoré môžu byť pre naše životy prínosom.
            Mgr. Miroslava Žideková

          • Škriatkovsky večer v škole

          • V piatok večer bol pred našou školou nezvyčajný ruch. Schádzali sa tu plní očakávania  prváci zo školského klubu, aby absolvovali škriatkovsky večer v škole. Tento  pre nich pripravili deti zo 7.C, pod vedením ich pani učiteľky Evky Krabáčovej a asistencie pani vychovávateľky Zuzky Vojáčkovej a Mišky Novákovej. Prvákov milo prekvapila aj pani učiteľka Erika Magdechová, ktorá ich prišla podporiť.

            V rámci  večera deti hľadali v tmavej škole   škriatkov, ktorí mali pre nich nachystané rôzne zaujímavé úlohy.

            Premohli strach z tmy, použili čarovné heslo a tak sa  im podarilo nájsť úkryty všetkých škriatkov a splniť úlohy. Keď to všetko zvládli dostali pamätné listy na tento večer a  odobrali do škriatkovskeho kina, kde si pozreli peknú rozprávku, samozrejme z ríše škriatkov. Nechýbali ani chutné pukance.

            Večer sa skončil nočnou prechádzkou okolo školy na konci ktorej videli svetielka... Neboli to však naši škriatkovia, ale rodičia, ktorí už na nás čakali. Všetci sme sa odobrali domov s novými zážitkami a dobrým pocitom. A možno sme spoločne založili novú tradíciu v našom školskom klube...

            ŠKRIATKOVIA ĎAKUJEME.

          • Naši športovci ďakujú mestu

          •      Žiaci športových tried našej školy – hádzanári, ďakujú mestu Považská Bystrica za finančnú podporu na dopravu na športové podujatia domáceho a medzinárodného významu.

                 Prinášame prehľad niektorých tohtoročných medzinárodných a domácich podujatí našich žiakov:

             

            Majstri Slovenska 2022 – mladší žiaci

            Horný rad :  Mgr. Vladimír Šebeň – tréner, Ondrej Badač, Šimon

                                Stoklasa, Dominik Lovecký, Václav Straka ml., Patrik Haviar,

                                Juraj Dúbravka, Martin Plačko, Matej Juska, Branislav

                                Harciník, Tobias Jakubec, p. Václav Straka st. – tréner

            Dolný rad :  Kristián Straka, Jozef Remiš, Maxim Bušfy, Dominik

                               Kostelanský, Filip Hollý, Eduard Hlúšek, Adam Šranc

            Ležiaci :      Marko Kľúčik

             

                 V dňoch 24. – 26.06.2022 sa v Žiline konalo významné športové hádzanárske podujatie – „Slovak Open Handball 2022“, Majstrovstvá Slovenska mladšieho žiactva v hádzanej za ročník 2021/2022. Tohto podujatia sa zúčastnili aj naši mladší žiaci, chlapci zo športových tried VII.A, VI.A a V.A. V zápolení s 18-timi zúčastnenými družstvami z celého Slovenska si počínali skvele.

                 V svojej skupine „C“ odohrali nasledovné zápasy:

            1.         MŠK Pov. Bystrica    :  Agro Topoľčany       15 :   8

            2.         MŠK Pov. Bystrica    :  ŠK Zemplín Trebišov  16 : 11

            3.         MŠK Pov. Bystrica    :  Tatran Prešov „B“     13 :   1

            4.         MŠK Pov. Bystrica    :  Legends Šaľa                        12 : 12

            5.         MŠK Pov. Bystrica    :  HHáK Martin                       17 : 11

             

            O horšie skóre skončili v skupine na 2. mieste za Legends Šaľa.

                 Boje pokračovali ďalej štvrťfinálovými vyraďovacími zápasmi a naši chlapci dostali vari najťažšieho súpera – Tatran Prešov „A“. Vo veľmi napínavom, bojovnom a divákmi veľmi zastúpenom zápase zvíťazili po výbornom výkone v pomere 10 : 7 a prebojovali sa do semifinále. Tu narazili na družstvo zo Záhoria – Strojár Malacky, s ktorým presvedčivo zvíťazili 18 : 8 a postúpili do finále. V ňom sa stretli s tradičným súperom – Štart Nové Zámky. Vo veľmi žičlivej atmosfére a s úžasnou chuťou zvíťaziť, naši chlapci súperovi nedali žiadnu šancu a zvíťazili jednoznačne v pomere 21 : 10. Týmto víťazstvom sa stali „Majstrami Slovenska“ mladších žiakov v hádzanej pre ročník 2021/2022.

                

            Turnaj mladších žiakov v Nových Zámkoch

             

            MŠK Považská Bystrica - Grundfos Tatabánya KC 25 : 26 (15:10)

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský , V.Straka 7, Juska , Stoklasa 4, Dom.Lovecký 5, Dúbravka 6, Hollý , K.Straka 2, Badač 1, Križan, Kľúčik, T.Jakubec

             

            MŠK Považská Bystrica - MHC Štart Nové Zámky 16 : 22 (10:10)

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský 1, V.Straka 5, Juska , Stoklasa 4, Dom.Lovecký 3, Dúbravka 1, Hollý 1, K.Straka 1, Badač , Križan, Kľúčik, T.Jakubec

             

            MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava 25 : 11 (10:7)

            MŠK: Remiš – Hlušek 1, D.Kostelanský, V.Straka 5, Juska, Stoklasa 6, Dom.Lovecký 6, Dúbravka, Hollý 2, K.Straka 3, Badač , Križan, Kľúčik, T.Jakubec 2

             

            MHC Štart Nové Zámky – ŠKP Bratislava 26 : 13 (12 : 8)

            ŠKP Bratislava – Grundfos Tatabánya KC 6 : 23 (3 : 14)

            MHC Štart Nové Zámky – Grundfos Tatabánya KC 28 : 20 (13 : 10)

             

            Tabuľka:

            1. Grundfos Tatabánya KC 3 3 0 0 77:51 6 b.

            2. MHC Štart Nové Zámky 3 2 0 1 68:57 4 b.

            3. MŠK Pov. Bystrica 3 1 0 2 66:59 2 b.

            4. ŠKP Bratislava 3 0 0 3 30:74 0 b.

             

            Prípravného turnaja mladších žiakov v Nových Zámkoch sa zúčastnilo družstvo MŠK Považská Bystrica v nasledovnom zložení:

            Eduard Hlúšek, Dominik Kostelanský, Dominik Lovecký, Filip Hollý, Šimon Stoklasa, Václav Straka, Kristián Straka, Patrik Križan, Ondrej Badač, Juraj Dúbravka, Marko Kľúčik, Tobias Jakubec, Jozef Remiš Tréner: Vladimír Šebeň

             

             

            Turnaj mladších žiakov v Zubří

             

            MŠK Považská Bystrica - HK Kopřivnice 24 : 25

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský , Briestenský, V.Straka 10, Juska 5, Haviar 3, Stoklasa 3, Dom.Lovecký 2, Hollý 1, K.Straka, Badač, Križan, Šranc, M.Plačko

             

            MŠK Považská Bystrica - Házená Velká Bystřice 18 : 22

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský , Briestenský, V.Straka 5, Juska , Haviar 2, Stoklasa 3, Dom.Lovecký 6, Hollý , K.Straka 2, Badač, Križan, Šranc, M.Plačko

             

            MŠK Považská Bystrica - HC Zubří 14 : 12

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský , Briestenský, V.Straka 7, Juska 1, Haviar 3, Stoklasa 3, Dom.Lovecký , Hollý , K.Straka, Badač, Križan, Šranc, M.Plačko

             

            MŠK Považská Bystrica - HC Zlín 22 : 14

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský , Briestenský, V.Straka 7, Juska 1, Haviar 5, Stoklasa 3, Dom.Lovecký 3, Hollý , K.Straka 2, Badač, Križan, Šranc, M.Plačko 1

             

            MŠK Považská Bystrica - HC Zubří „B“ 23 : 9

            MŠK: Remiš – Hlušek, D.Kostelanský 2, Briestenský, V.Straka 3, Juska 4, Haviar 6, Stoklasa 3, Dom.Lovecký 1, Hollý 2, K.Straka 1, Badač, Križan 1, Šranc, M.Plačko

             

            Tabuľka:

            1. KH Kopřivnice 5 4 0 1 93:85 8 b.

            2. Házená Velká Bystřice 5 4 0 1 102:69 8 b.

            3. MŠK Pov. Bystrica 5 3 0 2 101:82 6 b.

            4. HC Zubří „A“ 5 2 0 3 62:64 4 b.

            5. HC Zlín 5 2 0 3 84:98 4 b.

            6. HC Zubří „B“ 5 0 0 5 50:94 0 b.

             

            Prípravného turnaja mladších žiakov v Zubří sa zúčastnilo družstvo MŠK Považská Bystrica v nasledovnom zložení:

            Eduard Hlúšek, Dominik Kostelanský, Dominik Lovecký, Filip Hollý, Matej Juska, Matúš Briestenský, Šimon Stoklasa, Patrik Haviar, Václav Straka, Kristián Straka, Patrik Križan, Ondrej Badač, Adam Šranc

            Jozef Remiš, Martin Plačko Tréner: Vladimír Šebeň

             

             

             

            Turnaj starších žiakov v Nových Zámkoch

             

            MŠK Pov. Bystrica A - MŠK Pov. Bystrica B 25 : 23 (13: 7)

            MŠK „A“: Kročil, Juríček – Brandibur 4, Dzurjaník 6, Podolák 2, Chudý 2, Harvanec 2/1, Janík 3, Tománek, Fekeč 1, Machalík, Martiška 3/1, B.Riljak 2

            MŠK „B“: Kočko – D.Lovecký 3/1, Dúbravka 1, Matušík 2, Stoklasa 1, V.Straka 6, Juska 1, Haviar 2, Harciník 1, Valášek 2, K.Kostelanský 4

             

            MŠK Pov. Bystrica A - THA Martin 24 : 9 (10:5)

            MŠK „A“: Juríček, Chudý – Roman 1, Brandibur 3, Podolák 4, Harvanec, Janík 1, Dzurjaník 4, Tománek 1, Fekeč 1, Strašík 1, Martiška 1, B.Riljak 7, Kuchár

             

            MŠK Pov. Bystrica B - HC Sporta Hlohovec 19 : 25 (8:14)

            MŠK „B“: Kočko – D.Kostelanský, D.Lovecký 2, Dúbravka, Juska, Matušík 2, Stoklasa 1, Haviar 1, V.Straka 6, Hollý 1, Harciník 2, Valášek 1, K.Kostelanský 3

             

            THA Martin - MHC Štart Nové Zámky 9 : 27 (7:10)

             

            HC Sporta Hlohovec - MŠK Pov. Bystrica A 17 : 20 (7:10)

            MŠK „A“: Juríček, Chudý – Roman 8, Brandibur 2, Podolák 2/1, Harvanec, Janík, Dzurjaník, Tománek 1, Fekeč , Strašík , Martiška 2, B.Riljak 5, Kuchár

             

            MHC Štart Nové Zámky - MŠK Pov. Bystrica B 31 : 15 (18:8)

            MŠK „B“: Kočko – D.Kostelanský, D.Lovecký 2, Dúbravka, Juska, Matušík 3, Stoklasa 2/1, Haviar 3, V.Straka 3, Hollý 1, Harciník, Valášek, K.Kostelanský 1/1

             

            HC Sporta Hlohovec - THA Martin 16 : 12 (9:10)

             

            MŠK Pov. Bystrica A - MHC Štart Nové Zámky 14 : 27 (8:13)

            MŠK „A“: Juríček, Chudý – Roman , Brandibur 1, Podolák 1, Harvanec, Janík 1, Dzurjaník 2, Tománek 1, Fekeč 1, Strašík , Martiška 2, B.Riljak 5, Kuchár

             

            MŠK Pov. Bystrica B - THA Martin 18 : 18 (10:9)

            MŠK „B“: Kočko – D.Kostelanský, D.Lovecký 2/1, Dúbravka, Juska, Matušík 2, Stoklasa 1, Haviar, V.Straka 4/3, Hollý , Harciník 3, Valášek, K.Kostelanský 6

             

            MHC Štart Nové Zámky - HC Sporta Hlohovec 17 : 16 (8:6)

             

            CELKOVÉ PORADIE

            1 . MHC Štart Nové Zámky

            2. MŠK Považská Bystrica „A“

            3. HC Sporta Hlohovec

            4. MŠK Považská Bystrica „B“

            5. THA Martin

             

             

            Turnaj mladších žiakov v Topoľčanoch

             

            MŠK Pov. Bystrica A - MŠK Pov. Bystrica B   20 : 15 (9 : 8)

            MŠK „A“: Remiš – F.Šuraba, D.Kostelanský 1, D.Lovecký 1, Dúbravka 1, Juska 1, Briestenský, Stoklasa 4, Hollý, V.Straka 5/1, K.Straka 5/1, Harciník 2, P.Hlušek

            MŠK „B“: Štrbko 1, Kolek, Šranc 1, Matušík 2, Križan 1, Bušfy, M.Plačko 3, A.Jakubec 1, Huter 1, Badač 1, E.Hlušek 2/1, T.Jakubec 2

             

            MŠK Pov. Bystrica B - HK Agro Topoľčany 9 : 11 (5 : 2)

            MŠK „B“: Štrbko, Kolek, Šranc, Matušík 5, Križan , Bušfy, M.Plačko 1, A.Jakubec , Huter , Badač 1, E.Hlušek 1, T.Jakubec 1/1

             

            MŠK Pov. Bystrica A - HC Zubří 19 : 8 (10 : 2)

            MŠK „A“: Remiš – F.Šuraba, D.Kostelanský , D.Lovecký 2, Dúbravka , Juska 2, Briestenský, Stoklasa 2, Hollý 1, V.Straka 8/2, K.Straka 1, Harciník 2, P.Hlušek1

             

            MHC Štart Nové Zámky - MŠK Pov. Bystrica B 23 : 5 (6 : 3)

            MŠK „B“: Štrbko, Kolek, Šranc, Matušík 1, Križan , Bušfy 1, M.Plačko 1/1, A.Jakubec , Huter , Badač , E.Hlušek 2, T.Jakubec

             

            HC Zubří - ŠK ZEMPLÍN Trebišov 24 : 8 (8 : 5)

             

            HK Agro Topoľčany - MŠK Pov. Bystrica A 8 : 15 (3 : 10)

            MŠK „A“: Remiš – F.Šuraba, D.Kostelanský 1, D.Lovecký 5, Dúbravka, Juska, Briestenský, Stoklasa 3, Hollý, V.Straka 3, K.Straka 2, Harciník 1, P.Hlušek

             

            ŠK ZEMPLÍN Trebišov - MHC Štart Nové Zámky 10 : 29 (4 : 11)

             

            MŠK Pov. Bystrica B - HC Zubří 8 : 26 (4 : 11)

            MŠK „B“: Štrbko, Kolek, Šranc, Matušík , Križan , Bušfy 1, M.Plačko 5, A.Jakubec, Huter, Badač, E.Hlušek 1, T.Jakubec 1

             

            MHC Štart Nové Zámky - HK Agro Topoľčany 14 : 10 (7 : 5)

             

            MŠK Pov. Bystrica A - ŠK ZEMPLÍN Trebišov 20 : 7 (9 : 4)

            MŠK „A“: Remiš – F.Šuraba, D.Kostelanský, D.Lovecký 5, Dúbravka , Juska 2, Briestenský, Stoklasa 2, Hollý 1, V.Straka 6/1, K.Straka 2, Harciník 2, P.Hlušek

             

            HC Zubří - MHC Štart Nové Zámky 18 : 17 (8 : 9)

             

            ŠK ZEMPLÍN Trebišov - HK Agro Topoľčany 6 : 11 (3 : 5)

             

            MHC Štart Nové Zámky - MŠK Pov. Bystrica A 11 : 13 (6 : 6)

            MŠK „A“: Remiš – F.Šuraba, D.Kostelanský, D.Lovecký 3, Dúbravka 2, Juska 1, Briestenský, Stoklasa 4, Hollý, V.Straka 2, K.Straka , Harciník 1, P.Hlušek

             

            HK Agro Topoľčany - HC Zubří 11 : 16 (7 : 9)

             

            MŠK Pov. Bystrica B - ŠK ZEMPLÍN Trebišov 19 : 13 (9 : 6)

            MŠK „B“: Štrbko, Kolek, Šranc 2, Matušík , Križan , Bušfy , M.Plačko 6, A.Jakubec , Huter , Badač 1, E.Hlušek 4, T.Jakubec 6

             

            CELKOVÉ PORADIE

            1. MŠK Považská Bystrica „A“

            2. HC Zubří

            3. MHC Štart Nové Zámky

            4. HK Agro Topoľčany

            5. MŠK Považská Bystrica „B“

            6. ŠK Zemplín Trebišov

             

            Aj touto cestou, svojimi dobrými výsledkami ďakujeme nášmu mestu za podporu.

            ĎAKUJEME!!!!!

          • Zdravotná príprava na 1. stupni ZŠ

          • Aj touto cestou by sme sa chceli poďakovať študentom Zdravotnej školy a ich p. učiteľke za príjemný deň, ktorý sme s nimi strávili 16.11.2022. Žiaci I. stupňa si odniesli cenné informácie ako postupovať pri krvácaní, zabehnutí, oživovaní dieťaťa i dospelého človeka.

          • Deviataci navštívili kultový muzikál Cyrano z predmestia v Bratislave.

          • Sme radi, že po období korony môžeme pokračovať v deviatackej muzikálovej tradícii. Ešte predtým, ako sme pekne vyobliekaní zasadli do hľadiska Novej scény, absolvovali sme pešiu prehliadku historickej Bratislavy. Začali sme tak trochu symbolicky na Zochovej ulici, kde sme si uctili aj obete tragickej udalosti. Novšiu históriu striedala staršia - Bratislavský hrad, Primaciálny palác, Dóm sv. Martina... Úlohy sprievodkyne sa krásne zhostila p. učiteľka Krabáčová, za čo jej patrí veľká vďaka. Zlatým klincom celého dňa bol však Muzikál Cyrano z predmestia... So zatajeným dychom sme sledovali príbeh bitkára Cyrana, ktorého zničený nos bol v ostrom kontraste s čistou a nepodplatiteľnou dušou. Dojala nás smrť Jána, jeho soka v láske, ako aj samotného Cyrana, ktorý aspoň na okamih ešte pocítil lásku milovanej Roxany. To všetko ešte podfarbili skvelé výkony Mirky Partlovej, Jána Slezáka, ako aj iných hercov, ich ohurujúce spevácke výkony či dynamické tance mladých tanečníkov. Ale určite absolútne uznanie má geniálna hudba M. Vargu a P. Hammela v podaní živého orchestra... Všetko toto v nás zanechalo naozaj hlboký umelecký zážitok.

            PaedDr. Alenka Gašparíková, organizátorka exkurzie

          • Október- Mesiac úcty k starším

          • Žiacky parlament nezaháľa a už aj zorganizoval svoju prvú aktivitu v tomto školskom roku. Ešte v októbri boli deti z našej školy, pod vedením p. učiteľky Krabáčovej, spríjemniť deň dôchodcom a spolu s nimi osláviť ich jubileá. V Domove dôchodcov Bystričan vystúpili s malým kultúrnym programom. Na tejto udalosti sa zúčastnili:Lenka Šeligová z VI.B hrou na husle,Tamara Dratnalová z VI.C hrou na heligonku,Soňa Bútorová a Melánia Pekarová z VII.B ktoré moderovali kultúrny program,Laura Zacharová, Ella Smith a Emma Michálková z VII.C spevom,Jakub Fapšo z VII.C umeleckým prednesom poézie,Alexandra Petríková z VIII.B tancom,Janka Ježíková a Kristína Jurdíková z IX.B tancom,Ivana Čupková z IX.C tiež tancom,Daria Grinčenko z IX.C umeleckým prednesom ruskej poézie.Poďakovanie patrí však aj Adele Tomanovej, Martinovi Chovancovi a Matúšovi Tomanovi z VIII.B a Milanovi Lazovému z VI.A ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemohli zúčastniť. Vďaka patrí aj žiakom, ktorí na hodinách výtvarnej výchovy vyrobili aj malý darček pre seniorov.
            Najväčším darom pre obe strany bol určite príjemne strávený čas. Starkých sme dúfajme potešili programom a my, deti, sme si uvedomili, že dokážeme niekoho potešiť. Už teraz vieme, že sa čoskoro s novým programom do domova dôchodcov vrátime.

            Laura Zacharová, predsedníčka šk. parlamentu

          • Talentmánia – pop-star Trenčianskeho kraja

          • Speváci a tanečníci majú možnosť ukázať svoj talent v súťaži, ktorá prebieha v Trenčianskom kraji už 15 rokov. Výherkyňami tejto súťaže sú aj známe slovenské speváčky, napr. Barbora Piešová či Mirka Miškechová. Je nám veľkou cťou, že do tohto ročníka postúpili aj tri naše žiačky. V mladšej kategórií (11 až 14 rokov) súťažili Janka Ježíková a Kristínka Vyhničková. V staršej kategórií (15 – 18 rokov) svoj tanečný talent predviedla Ivanka Čupková. Súťaž prebiehala v stredu 9.11.2022 v Kine mier a spolužiaci týchto žiačok fandili a povzbudzovali, ako najlepšie vedeli. Ohúrili nás veľmi peknými tancami v štýle disco, jazz, show dance a slow. Po krásnych tancoch prišli ešte krajšie správy. Obe prvé miesta v jednotlivých kategóriách vyhrali naše dievčatá: Kristínka Vyhničková a Ivanka Čupková. V oboch kategóriách je vyhlasovaný aj absolútny víťaz a tým sa stala naša Janka Ježíková. Dievčatám srdečne blahoželáme! Sme na vás veľmi pyšní!

            Mgr. M. Žideková

          • Úspech Richarda Bohunského v olympiáde slovenského jazyka

          • Žiak 9.C Richard Bohunský obsadil v okresnom kole olympiády slovenského jazyka, ktoré sa konalo 10.11.2022 v CVČ v Považskej Bystrici, 2. miesto. Od prvenstva v súťaži ho delil jediný bod. Víťazstvo je o to cennejšie, že v súťaži treba prejaviť vedomosti v teste, zvládnuť transformáciu textu a jeho premenu na daný žáner a preukázať aj štylistické a rečnícke nadanie. Srdečne mu blahoželáme.

          • 🌱🌿 PRACOVNÉ VYUČOVANIE V III.C ☘️

          • 🍃Dnes sme si prakticky vyskúšali sadenie izbových rastlín. Zelenú hodinu pracovného vyučovania pre nás pripravil pán učiteľ Mgr. Dušan Malovec. Vďaka nemu sme sa zase naučili niečo zaujímavé a nové. Ďakujeme 🌹

          • Medzinárodný deň jablka v 4.B

          •  V piatok 21.10. žiaci 4.B triedy na Medzinárodný deň jablka zažili zaujímavý deň,  plný aktivít spojených s jablkom. Farby jablka prezentovali svojím červeným, žltým alebo zeleným oblečením. Každý si priniesol dve jabĺčka, z ktorých sme si spoločne vytvorili jedno veľké, zdravé a krásne jabĺčko. Jabĺčka sa nám predviedli na ,, súťaži krásy“, kde sme ako porota spoločne vybrali najčervenšie, najzelenšie, najdúhovejšie, najmenšie a vážením aj najväčšie jabĺčko. Na záver dňa si deti samostatne vyrobili jabĺčkové chipsy, ktoré si s radosťou a veľkou chuťou vyhrýzali do konca vyučovania.

          • ❤️ OKTÓBER - MESIAC ÚCTY K STARŠÍM V III.C

          • Koncom októbra sme si slávnostnou besiedkou pripomenuli sviatok našich starých rodičov. Programom zloženým z pásma scénok, básní, piesní, tanca, darčekov, hovoreného slova a hlavne poďakovania sme vyjadrili všetkých starým rodičom našu úctu a vďaku za ich celoživotnú prácu, lásku a starostlivosť.

          • Účelové cvičenie

          •                Dňa 26.10.2022 sa na našej škole uskutočnila teoretická časť účelového cvičenia pre druhý stupeň. So zdravotnou prípravou nám pomohli študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici pod vedením Mgr. Zuzany Špánikovej. Študenti odborne predviedli poskytovanie prvej pomoci pri krvácaní, dusení, zlomeninách či pri poskytovaní umelého dýchania. Boli veľmi milí, trpezliví a ochotne odpovedali na zvedavé otázky našich žiakov.                                                                      

            I touto cestou sa pani učiteľke i študentom chceme poďakovať a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • 📚📖 Medzinárodný deň školských knižníc 📔📖📕

          • V pondelok 24.10. sme si na prvom stupni pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc. Pre tento rok bola vyhlásená téma " Ako máme radi našu školskú knižnicu". Téma bola všetkým žiakom prvého stupňa veľmi blízka, lebo našu školskú knižnicu navštevujú často a veľmi radi. Každý žiak si v nej nájde vždy niečo pre seba - rozprávkovú knihu, encyklopédiu, moderný detský román, ale aj poučnú a zábavnú literatúru.V pondelok sa naša školská knižnica zmenila na rozprávkovú. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka prišli do školy oblečení v kostýmoch postáv z kníh zo školskej knižnice. Stali sa živými hádankami pre prvákov a druhákov. Okrem príjemných literárnych medziročníkových aktivít, zavítala na besedu ku žiakom prvého ročníka naša regionálna autorka, pani spisovateľka Helena Ďurišová z Považskej Bystrice. Najmenším predstavila svoju knihu Riekanky v číselkách.Celý deň poskytol žiakom množstvo literárnych a umeleckých aktivít, ktoré prispeli k spestreniu vyučovania.Školské knižnice majú veľký význam pre každého žiaka, zabezpečujú bezplatný prístup ku knihám, zvyšujú čitateľskú gramotnosť a rozvíjajú lásku k literatúre. Veľmi nás teší, že takúto modernú školskú knižnicu máme aj na našej škole.

          • 🍊🍏21.10. - DEŇ JABLKA V lll. C 🍏🍊

          • Sladučkú chuť čerstvých jabĺk, ale aj charakteristickú kyslosť zelených odrôd, sme si dnes pripomenuli v 3.c triede, vďaka Medzinárodnému dňu pôvodných odrôd jablka. Už aj najmladší žiaci vedia, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička, vďaka lahodnej chuti, vysokému obsahu vlákniny a vitamínov. Je to naše typické slovenské jesenné ovocie, ktoré si vieme vychutnať surové, ako súčasť ovocných šalátov, koláčov, pečiva, džúsov, alebo detských výživ. Všetkým jablkám ďakujeme za chutné osvieženie počas veľkých prestávok.

          • Žiacky parlament

          • Parlament zahájil svoju činnosť v novom školskom roku. Dňa 21. septembra 2022 sa konalo tohtoročné prvé zasadnutie Žiackeho parlamentu v novej zostave. V školskom roku 2022/23 budú názory a nápady žiakov našej školy prezentovať predsedovia tried v zložení: Mário Hudek, Aneta Sádecká z 5.A, Lara Hijová, Teodor Kojnok z 5.B, Alica Holmanová, Milan Lazový zo 6.A, Simona Blašková, Lenka Šeligová zo 6. B, Kristína Vyhničková, Yevheniia Shershun zo 6.C, Mathias Huter, Samuel Mahdoň zo 7.A, Soňa Bútorová , Melánia Pekarová zo 7.B Laura Zacharová, Tomáš Kršík zo 7.C, Ema Martišková, Simona Matejková z 8.A, Simona Cigániková, Viktória Jusková z 8.B, Matej Harvanec, Tomáš Kuchár z 9.A, Daniel Ivan, Kristína Jurdíková z 9.B a Daria Grinčenko, Richard Bohunský z 9.C. Predsedníčkou parlamentu sa stala Laura Zacharová. Okrem plánovania prvých aktivít parlamentu bolo dôležitou súčasťou zasadnutia poďakovanie pani učiteľke Mgr. Zuzane Michálkovej, ktorá doteraz fungovanie parlamentu zastrešovala, no tento školský rok už v činnosti pokračovať nebude. Aj vďaka nej sa v škole zorganizovalo množstvo zaujímavých aktivít. Jej úsilie a nápady vytvorili Žiackemu parlamentu v škole stabilné miesto a je nám cťou v tejto aktivite pokračovať.

            Členovia Žiackeho parlamentu a Mgr. Eva Krabáčová

          • Dobehnúť, čo pandémia vzala

          • Sme deviataci a máme pred sebou posledný rok na našej základnej škole. V šiestej a siedmej triede nám pandemická situácia nedovolila ísť na výlet, exkurziu, koncert… A tak sme si povedali, že to dobehneme, no nebudeme vymeškávať zo školy. A aby ostala koza celá a bol aj vlk sýty, vybrali sme sa na výlet v nedeľu. Nebolo jednoduché vstať o 5:00 ráno a ísť na stanicu s pocitom, že nás čaká celodenná túra v našich nádherných veľhorách. No máme svoje ciele a ideme si za nimi. O 6:10 sme už sedeli v rýchliku smer Štrba. V dychvyrážajúcom prostredí sme prešli 15km túru zo Štrbského plesa na Popradské pleso. Cestou späť sme boli pozrieť aj symbolický cintorín obetí Tatier, kde sme si uvedomili, aký rešpekt treba mať na horách. Výhľady na zasnežené štíty v kombinácii s farbami jesene nám zostanú dlho v pamäti, rovnako ako tento dobrovoľný nedeľný výlet. Milované Tatry, ešte sa sem vrátime!

            Kolektív 9.B s p.uč. Židekovou

          • ZELENÁ ŠKOLA

          • Ako deťom priblížiť čo je to Zelená škola? Ja som sa rozhodla pozvať medzi nás do školského klubu osobu najpovolanejšiu – koordinátorku ZELENEJ ŠKOLY na SEDMIČKE RNDr. Vieru Slávikovú, PhD., aby deťom vysvetlila, prečo sa naša škola zapojila do projektu, ktorý je zameraný na realizáciu environmentálnych aktivít. Pani učiteľka porozprávala deťom, ako funguje projekt na našej škole, aké sú jeho aktivity a ciele.Problémov životného prostredia je veľa a naša škola sa tento šk. rok zameriava na dopravu a cestovanie. Pre deti si preto pripravila prezentáciu Potulky po vulkánoch Talianska. Deti videli rôzne dopravné prostriedky, spoznali krásy Talianska, faunu i flóru. Najviac ich však zaujalo rozprávanie p. učiteľky o jej srdcovke – vulkánoch. Slovom i obrazom nás preniesla priamo do kráterov sopiek, ukázala nám aj sopečné bomby, ktoré si deti mohli ohmatať, poťažkať. Zoznámila nás aj so svojou kamoškou Violou. Táto plyšová panda červená je jej spoločníkom na potulkách v prírode a spolu spoznávajú krasy Slovenska a okolitých krajín. V galérii fotiek uvidíte, že rozprávanie deti veľmi zaujalo a ani sme nevedeli, ako rýchlo nám ubehla spoločná hodinka. Na záver sa s nami rozlúčila doslova bombovo – tak ako vyletujú a padajú sopečné bomby, pristávali v rukách detí „čokoládove bombičky“.Sme radi, že sme spoznali učiteľku matematiky a biológie aj z druhej strany - ako vášnivú cestovateľku a milovníčku vulkánov. Tešíme sa na ďalšie stretnutie, v ktorom nám priblíži aj iné aktivity Zelenej školy. ĽG

          • III.C v knižnici

          • V pondelok 10.10. sa žiaci 3.c triedy zúčastnili zaujímavej prezentácie tvorby súčasných slovenských autorov, ktorí sa venujú detskej literatúre. Zoznámili sa s ich knihami, životom a vypočuli si čítané ukážky. V závere si všetky nové poznatky overili v zábavnom kvíze, ktorý zvládli na 1*. Už teraz sa žiaci tešia na decembrovú návštevu knižnice. Bude venovaná slovenským povestiam a ich zberateľom.

          • Beh zdravia

          • 7.10.2022 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili BEHU ZDRAVIA. Bežali cez lesík, kde plnili ľahké úlohy. Spoznávali aj krásy prírody. V cieli získali zdravú aj sladkú odmenu.