• Okienko Zelenej školy
          • Okienko Zelenej školy

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do programu Zelených škôl Slovenska. O životnom prostredí, jeho problémoch a našej zodpovednosti nestačí žiakov len učiť. V programe Zelených škôl sa snažíme  viesť k realizácii dlhodobých praktických aj vzdelávacích aktivít.

            Prioritnou témou  našej školy pre školské roky 2021/2022 a 2022/2023 je téma Doprava a ovzdušie. Žiaci školy sa zapájajú do rôznych aktivít, ktoré súvisia s témou Doprava a ovzdušie, či už na vyučovacích hodinách, žiaci prvého stupňa aj počas výučby na dopravnom ihrisku, prípadne počas aktivít Školského klubu a počas krúžkovej činnosti. V škole pracuje Kolégium Zelenej školy, ktoré tvoria zástupcovia žiakov niektorých tried. Predsedom Kolégia Zelenej školy je žiak 7.C Sebastián Budiač, ktorý sa problematike Zelenej školy venuje už od 1. stupňa ZŠ, podobne ako aj ďalší aktívni žiaci. V škole funguje aj Ekohliadka Zelenej školy, ktorá kontroluje šetrenie elektrickou energiou a vodou. Informácie o aktivitách Zelenej školy pre žiakov a ich rodičov, ale aj pedagogických a nepedagogických  zamestnancov školy uverejňujeme priebežne na nástenke Zelenej školy v suteréne školy, na FB stránke školy i na webovej stránke školy.

            Tešíme sa, že naša škola je dlhodobo zapojená do programu Zelených škôl, ktorých cieľom je prispieť k prevencii a riešeniu problémov životného prostredia a priniesť do škôl reálne zmeny vo fungovaní aj vo výučbe.

             Koordinátorka Zelenej školy RNDr. Viera Sláviková, PhD.

          • VLASTIVEDNÁ EXKURZIA TRETIEHO ROČNÍKA 🚌🏡

          • VLASTIVEDNÁ EXKURZIA TRETIEHO ROČNÍKA 🚌🏡V stredu 21.9. navštívili žiaci tretieho ročníka Múzeum slovenskej dediny v Martine. V prírodnom skanzene sa zoznámili s vidieckym životom ľudí v minulosti. Spoznali bývanie a vybavenie gazdovských domov našich predkov, ich prácu, zvyky a obyčaje, jednoduché poľnohospodárske stroje a náradie, ale aj ako sa kedysi vzdelávali deti na dedinských školách. Pod vedením skúsených lektoriek si prakticky vyskúšali tradičné slovenské remeslo - tkanie na drevených rámikoch. Vďaka zážitkovému učeniu si každý žiak odniesol domov veľa poznatkov zo života našich predkov a vlastnoručne utkaný suvenír.