• 🌲Okienko Zelenej školy🌲

          • Druhý januárový týždeň roku 2023 sme sa po návrate do školy opäť venovali našej 🌲Zelenej škole🌲.Tentokrát so žiakmi prvého stupňa - 3. A, 3. B a 4. B. So žiakmi sme sa rozprávali na tému Zelenej školy - Doprava a ovzdušie. Poukázali sme na nevyhnutnosť používania reflexných prvkov na cestných komunikáciách hlavne v ranných a večerných hodinách. Venovali sme sa ochrane životného prostredia, znečisteniu životného prostredia výfukovými plynmi motorových vozidiel. Žiaci všetkých troch tried veľmi pekne diskutovali na danú tému a obrázky, ktoré nakreslili počas besedy budú vystavené vo vestibule školy na paneloch venovaných Zelenej škole.

            Koordinátorka Zelenej školy RNDr. Viera Sláviková, PhD.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 17. 1. 2023 sa v Centre voľného času v Považskej Bystrici konalo okresné kolo 28. ročníka recitačnej súťaže s názvom Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Prednes slovenských ľudových povestí má bohatú tradíciu, deti prostredníctvom nich poznávajú históriu a bohatstvo našej krajiny.

            Súťaže sa zúčastnili aj naši traja žiaci: Dávid Jánošík (3. C) v 1. kategórii, Laura Kamasová (5. A) v 2. kategórii a Lenka Šeligová (6.B) v 3. kategórii. Na prednes si pripravili povesti od lokálneho autora - Štefana Meliša z knihy Kráľ Matej pod Manínom.
            Atmosféra bola fantastická, výkony ohromujúce a naši žiaci si okrem užitočnej skúsenosti odniesli i nevšedný zážitok.

            Ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalší ročník!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 19. 1. 2023 sa v priestoroch CVČ v Považskej Bystrici konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. V kategórii 1A našu školu reprezentoval Marko Kľúčik, žiak 7. A triedy, ktorý obsadil 2. miesto. V kategórii 1B súťažil Richard Bohunský, žiak 9. C triedy, ktorý obsadil 4. miesto. Konkurencia bola vysoká, je to krásny výsledok. Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Pani učiteľky anglického jazyka