• PASOVANIE PRVÁKOV DO CECHU ŠKOLSKÉHO

          • Vo štvrtok 16. februára 2023 sa priestoroch našej školy konala milá slávnosť  -  Pasovanie prvákov do cechu školského. Prváci prechádzali rozprávkovým kráľovstvom, kde cestou – necestou plnili pripravené úlohy. Museli prejsť po úzkej lavičke k hradu šaša Jaša, trafiť draka Ohniváka, zobudiť spiacu princeznú, pomôcť zbojníkovi, ježibabe a Jankovi a Marienke. Po splnení úloh boli privítaní kráľovnou, tak ako sa patrí, chlebom a soľou a následne pasovaní samotným kráľom do cechu školského.

            Na znak prijatia dostali  pasovacie dekréty a   šiltovky s logom školy, aby vedeli, kde patria.

            Veľké poďakovanie a pochvala patrí našim žiakom:

            IV.B

            1. Šarlotke Šaradinovej - Marienke,

            VIII.A

            1. Sebastián Kočkovi - šašovi,

            2. Ema Martiškovej - ježibabe,

            3. Simona Matejkovej - víle,

            4. Filip Matušíkovi -  zbojníkovi,

            5. Martina Mlyniskej - Jankovi,

            6. Ema Šlapkovek - víle,

            7. Zuzana Štokovej - spiacej priceznej,

            IX.A

            1. Ivana Čupkovej - kráľovnej,

            2. Richard Bohunskemu - kráľovi,

            za ich príkladný prístup k nácviku a realizácii pasovania prvákov do cechu školského. Predviedli perfektný výkon, vďaka ktorému bolo podujatie veľmi vydarené. Môžeme byť na nich hrdí. Ďakujeme. Zuzana Vojáčková 🙂

          • BIELA PASTELKA - zbierka na pomoc nevidiacim

          • Aj naša škola sa zapojila do siete pomoci nevidiacim a slabozrakým ľuďom na celom Slovensku. Prostredníctvom zbierky Biela pastelka sa našim žiakom a zamestnancom podarilo vyzbierať 258 eur, ktoré poputujú tam, kde pomôžu.Vďaka patrí aj našim žiakom, ktorí sa aktívne zapojili do zorganizovania zbierky a to Alici Holmanovej zo 6.A, Melánii Pekarovej zo 7.B, Laure Zacharovej zo 7.C a všetkým žiakom z 9.B.

            Všetkým, ktorí urobili dobrý skutok a prispeli patrí srdečná vďaka!

          • Valentín na Sedmičke

          • Sviatok sv. Valentína dnes oslavujú ľudia po celom svete a naša škola, samozrejme, nemôže chýbať. Veď vždy je predsa dobré spríjemniť si deň láskavým slovom,gestom,čo drobnôstkou. Preto sa u nás jedno pochmúrne a chladné ráno premenilo na úsmevmi zaliaty príchod do školy. Za tónov piesní každý prešiel valentínskou bránou,kde mali deviataci pre každého,okrem úsmevu, pripravenú aj drobnosť pre potešenie. Mladší žiaci dostali prívesok so srdiečkom, tí starší zasa valentínku s citátom.Prajeme všetkým krásny deň,nech je plný radosti a lásky...tak nám predsa bude na tomto svete lepšie.

            Zdraví vás Školský parlament.