• Ill.C V DIELNI 🚯🚳⭕

          • V rámci pracovného vyučovania a poznávania vlastností rôznych odpadových materiálov, využili žiaci lll.C triedy teoretické vedomosti o dopravných značkách v praxi. Pod vedením p.uč. Mgr. Dušana Malovca sa naučili brúsiť zvyšky odpadového kartónu a vyrobiť si pekne dopravné značky.

          • Ponožková výzva na Sedmičke

          • Svetový deň Downovho syndrómu sa každoročne pripomína 21. marca a to Ponožkovou výzvou,kedy si ľudia obujú rozdielne ponožky. Možno sa teraz smejete,čo za nezmysel to je. No ľudia tak aspoň na jeden deň dajú svetu na vedomie,že im inakosť nevadí a že sú solidárni s ľuďmi s týmto ochorením. Školský parlament na našej škole preto ani na chvíľu neváhal a túto výzvu pre všetkých na škole pripravil. A tak to dnes u nás hralo farbami,úsmevmi a dobrým pocitom. Do výzvy sa zapojilo rekordné množstvo ľudí - žiaci I. aj II.stupňa, žiaci v ŠKD, ktorí si dokonca tento deň pripomenuli aj pri návšteve knižnice. No nezaostávali ani pani učiteľky a páni učitelia.Všetkým zúčastneným ďakujeme a vyjadrujeme obdiv pred každým, ktorý túto krásnu myšlienku podporil svojím gestom.

            Zdraví vás,Školský parlament.

          • Workshop - kritické myslenie

          •        V piatok 10. 3. 2023 sme my, žiaci ôsmeho ročníka, mali  príležitosť  zúčastniť sa na prvej časti workshopu na tému efektívnej komunikácie, argumentácie a kritického myslenia.

                   Workshop bol organizovaný vďaka podpore spoločnosti Medeko a uskutočňuje sa  na viacerých základných školách v Považskej Bystrici.

                   Školiteľ Daniel zo Slovenskej debatnej asociácie nám počas prvej hodiny workshopu vysvetlil, čo je to kritické myslenie, techniky jeho používania i prečo je pre nás dôležité. Počas druhej hodiny, ktorá bola veľmi interaktívna, sme sa učili tvoriť argumenty a ich používanie v bežnom živote. Daniel nás zároveň učil aj vypočuť si iný názor, porozmýšľať o ňom a vecne o ňom diskutovať na základe overených faktov.

                   Ďakujeme za možnosť dozvedieť sa niečo nové a tešíme sa na ďalšiu časť workshopu – v piatok 24. 3. 2023.

                                                                                               žiaci 8. ročníka

          • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V utorok, 14.3.2023, sa v CVČ v Považskej Bystrici konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažilo sa v 3 kategóriách a v každej samostatne poézia a próza. Naša škola mala 4 zástupcov a sme veľmi hrdí, že troch z nich sme videli na pomyselnom stupienku víťazov:

            2.miesto, 1. kategória - próza: Samuel Hančík, 3.B

            2.miesto, 2. kategória – próza: Alexandra Bahulová, 5.B

            V tomto školskom roku naša recitačná púť nekončí okresným kolom.

            Kristínka Vyhničková, žiačka 6.C, sa so svojou básňou umiestnila na 1.mieste a bude našu školu reprezentovať na kraji.

            Veľmi je držíme palce a želáme veľa šťastia!

             

            Mgr. Miroslava Žideková

          • TRETIACI V DIVADLE 🐧🐧🐧

          • Po žiakoch druhého ročníka sa aj tretiaci v piatok 10.3. vybrali do Žiliny na divadelné predstavenie A ako Antarktída. Všetky deti zaujala netradičná scénická projekcia, získali nové poznatky o výskume, objavoch, ale aj živote ľudí a živočíchov v tejto polárnej oblasti. U žiakov je takáto zážitková forma učenia veľmi obľúbená, preto po skončení predstavenia odmenili hercov srdečným potleskom.

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín – II. a III. kategória

          • „... lebo nie ten, kto v rozkoši planúc žil, ale ten, kto tvoril a vytvoril, môže hovoriť, že žil!“

            Pavol Országh Hviezdoslav

             

            Aj žiaci druhého stupňa si preverili svoje recitačné schopnosti v školskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili v dvoch kategóriách: II. kategória – žiaci 5. a 6. ročníka a III. kategória – žiaci 7. – 9. ročníka. Umelecké prednesy poézie a prózy upútali našu porotu, ktorá mala neľahkú úlohu, vybrať tých najlepších, ktorí budú 14. marca reprezentovať našu školu v okresnom kole. Držíme palce a želáme veľa šťastia! Veríme, že recitátori nestratia chuť umelecky cítiť a tešíme sa na ich prednesy v ďalších rokoch.  

            Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

            II. kategória (próza)

            1.miesto: Alexandra Bahulová, 5.B

            2.mieto: Simona Blašková, 6.B

            3.miesto: porota neudelila

            II. kategória (poézia)

            1.miesto: Kristína Vyhničková, 6.C

            2.miesto: Tamara Gardianová, 5.B

            3.miesto: Lucia Šušlíková, 6.B

            III. kategória (próza)

            1.miesto: Soňa Bútorová, 7.B

            2.miesto: Ema šlapková, 8.A

            3. miesto: Ema Martišková, 8.A

            III.kategória (poézia)

            1.miesto: Aneta Jahôdková, 9.B

            2.miesto: Jakub Fapšo, 7.C

            3.miesto: Laura Zacharová, 7.C

          • Matematická olympiáda

          • Aj v tomto školskom roku sa v  Centre voľného času v Považskej Bystrici konalo okresné kolo Matematickej olympiády. Súťaže sa zúčastnilo niekoľko deviatakov a piatakov z celého okresu. V kategórii Z9 našu školu reprezentovala Daria Michajlovna Grinčenko z IX.C triedy. Svojimi výbornými znalosťami v oblasti matematiky, neustálou pracovitosťou a húževnatosťou si spomedzi deviatakov vybojovala krásne 1.miesto v okrese. K úspechu jej zo srdca blahoželáme.