• „ČARO VIANOC“

          • Tento rok sa konal 30. ročník vianočného aranžovania pod názvom „ČARO VIANOC“. Súťažilo sa v kategórii A – mladší žiaci, v ktorej 2. miesto obsadila Nataša Briestenská z V.A a 3. miesto Lea Mravcová z V.B triedy. V kategórii B – starší žiaci 1. miesto obsadila Nella Špániková zo VI.B a 3.miesto Nela Klúčiková zo VI.A triedy. Výherkyniam blahoželáme.

          • „Partnerská škola volejbalu“

          • Dnes sa naša škola  stala hrdou držiteľkou certifikátu „Partnerská škola volejbalu“.

            Ten dáva silnejšie základy pre vytvorenie kvalitnejšej spolupráce Slovenskej volejbalovej federácie SVF so základnými školami a dodnes sú jeho držiteľmi len štyri základné školy na celom Slovensku.

            Získaním tohto titulu SVF vyzdvihla kvalitu tréningového procesu na našej základnej škole, a zároveň ocenila prínos riaditeľa školy, ale i jej učiteľov-trénerov k rozvoju mládežníckeho volejbalu.

            GRATULUJEME!!!

          • Zbierka ,,Biela pastelka,,

          • Dňa 29.11. sa na našej škole konala zbierka Biela pastelka, ktorá každoročne pomáha všetkých nevidiacim po celom Slovensku. Ďakujeme veľmi pekne všetkým,ktorí urobili dobrý skutok a prispeli. Za školu sme odovzdali krásnych 200€.Poďakovanie patrí aj našim žiačkam, Simonke Cigánikovej,Adelke Románovej,Simonke Blaškovej,Lenke Šeligovej,Sonke Bútorovej a Melánke Pekarovej, ktoré zbierku zorganizovali.

          • Návšteva muzikálu Cyrano z predmestia bola pre deviatakov zážitkom

          • Jedno príslovie hovorí: „Je lepšie jedenkrát vidieť, ako stokrát počuť.“ Až po vzhliadnutí kultového muzikálu Cyrano z predmestia pochopili naši deviataci, čo znamená táto veta. Divadlo Nová scéna v Bratislave totiž dňa 12. decembra 2023 uvádzalo derniéru /posledné predstavenie/ legendárneho príbehu o Cyranovi so škaredým nosom, ale ušľachtilou dušou. Je nám cťou, že naši deviataci v sprievode svojich pedagógov mohli byť jeho súčasťou ako diváci v hľadisku. Zaujímavý dej, precízne tanečné vystúpenia, famózne spevácke výkony hlavných protagonistov Mirky Gális Partlovej /Roxana/ a Lukáša Pištu /Cyrano/, vystúpenie živého orchestra, len umocnili náš hlboký kultúrny zážitok z predstavenia. Neutíchajúci potlesk, standing ovation, patril nielen hercom a tanečníkom, ale aj legendárnemu Pavlovi Hammelovi a zosnulému Mariánovi Vargovi, autorom geniálnej hudby. Pavol Hammel  sa zúčastnil aj záverečnej autogramiády, podobne ako ďalší protagonisti: Mirka Gális Partlová, Lukáš Pišta, Dárius Koči... Ocenenie in memoriam bolo udelené aj Dušanovi Kaprálikovi st. za pomocnú réžiu. Cenu prevzal jeho syn Martin Kaprálik. Ak k tomu prirátame prechádzku Starým mestom v období adventu, vianočné trhy v hlavnom meste, tak zážitok z literárnej exkurzie bol takmer dokonalý...                                                                                        

                                                                                                                      PaedDr. Alena Gašparíková

          • Mikuláš na Sedmičke

          • Aj u nás, na škole, odmenil sv. Mikuláš všetky poslušné a snaživé deti. A že ich je dosť,dokazovalo plné vrece sladkých balíčkov, ktoré muselo niesť niekoľko Mikulášových pomocníkov. Do každej triedy sa tak dostala dávka dobrej nálady. Mikuláš odmenil deti sladkosťami,deti,naopak,darovali úsmev a piesne. A tak bol opäť raz na našej škole veľmi príjemný deň.

          • Hour of Code

          • Naša škola sa pridala k miliónom ľudí po celom svete a zúčastnila sa HODINY KÓDU, ktorá prebiehala od 4. do 10. decembra 2023. V tomto roku sa zaregistrovalo viac ako 40 000 záujemcov, ktorí sú znázornení aj na mape (jedna bodka patrí aj nám 😊). Na hodine informatiky sme programovali  v „kóde“ a vytvorili sme si vlastnú hru. Témou tohto roka je  „Kreativita s umelou inteligenciou“,  tak sme AI (umelú inteligenciu) učili rozpoznávať ryby, ich vlastnosti, aby mohla pomôcť oceánu a vyčistila ho. Zvládli sme to a dostali sme certifikát.

          • Dobiáš Cup 2023 - Rožňov pod Radhoštem

          • Víťazom 21. ročníka medzinárodného turnaja starších žiakov Dobiáš Cup 2023 sa stali naši starší žiaci, chlapci z 9.A, 8.A a 7.A triedy. Počas celého turnaja podávali výborné výkony a víťazstvo si zaslúžili. Najlepším hráčom turnaja bol vyhlásený Václav Straka ml., ktorý s prehľadom organizoval hru našich. K vynikajúcemu športovému výsledku pridali aj vzorné správanie. Gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a klubu.     

            Mgr. Vladimír Šebeň 

          • Korčuliarsky výcvik 

          • Posledný novembrový týždeň vymenili druháci učebnice za korčule. Počas celého týždňa si užili veľa zábavy, radosti, súťaživosti a profesionálneho prístupu od trénerov. Páčilo sa malým aj veľkým a určite by si ešte takýto výcvik zopakovali.