• OZNAM ŠJ

          •  

            Pre školský rok 2020/2021 vyplňte ZÁPISNÝ LÍSTOK pre každého žiaka (stravníka) samostatne.

            Tlačivo je uložené na stránke našej školy, v sekcii O škole, Školská jedáleň,  Zápisný lístok.

            Dôsledne vyplnené tlačivo prineste 21.8. - 28.8.2020 do kancelárie vedúcej ŠJ, ale len v prípade, ak má Vaše dieťa nízky stav konta na stravu – vyzdvihnete si zároveň poštovú poukážku, prípadne Vám podáme informácie o úhrade prevodom. Výšku konta (preplatku) zistíte na stránke Strava.cz, prípadne telefonicky.

            Rodičia prvákov musia prísť osobne už s vypísaným Zápisným lístkom + zakúpia čip.

            Ak je konto dostatočné (cca 20 €), stačí vypísaný Zápisný lístok elektronicky odoslať (oskenovať alebo ofotiť)  na e-mailovú adresu: jedalen1415@gmail.com a až po doručení v plnom rozsahu správne vypísaného Zápisného lístka bude stravník prihlásený na obedy od 2.9.2020. V prípade, že prvý obede nechcete odobrať – odhláste sa na stránke Starva.cz.

            Zápisným lístok je podmienené prijatie žiaka na stravu.

            Postup  prihlásenia na Strava.cz:

            1. www. strava.cz

            2. výber jedálne:  9013

            3. užívateľ:  priezvisko.meno (všetko malým písmom, bez diakritiky, napr. hrasko.jan)

            4. heslo:  ak nefunguje pôvodné, vygenerujete si nové cez Zabudnuté heslo

            Heslo sa dá vygenerovať iba stravníkom, ktorí si pri prvotnom prihlásení zadali e-mailovú adresu.

            5. po ukončení prezerania kliknite na Odhlásiť sa

            Viacej informácii nájdete na stránke našej školy, v sekcii O škole, Školská jedáleň, Odhlasovanie zo stravy.

            Kolektív ŠJ sa  teší od septembra na všetkých stravníkov, no hlavne na prváčikov.

             

                                                                                                       Mgr. Ľubica Barošová, vedúca ŠJ

          • Opakujeme, utvrdzujeme, rozprávame sa ...

          • V škole nám je veselo.  Vyučovanie vonku, v letnej triede aj pri interaktívnej tabuli nás baví. Opakujeme, utvrdzujeme, rozprávame sa, sme aktívni a hlavne, sme spolu ako trieda a kamaráti. 

          • Organizácia vyučovania od 22.6.2020

          •  

            Informácie pre 6. - 9.ročník:
            Mesto Považská Bystrica na základe rozhodnutia ministra školstva obnovuje školské vyučovanie pre šiesty až deviaty ročník v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od 29.júna do 30.júna 2020 (posledné dva dni v júni, tj. pondelok a utorok). V dňoch 22.6.-26.6.2020 naďalej prebieha dištančné vzdelávanie podľa upraveného rozvrhu hodín, ako doteraz.
            V pondelok 29.6.2020 budú žiaci v škole od 7.50 do 12.25 hod. (teda 5 vyučovacích hodín). Učebnice odovzdajú len žiaci 9. ročníka.  Žiaci ročníkov 5. - 8. učebnice neodovzdávajú. Ďalšie informácie dostanú žiaci od triednych učiteľov.
            Žiaci, ktorí chcú odoberať v tieto dva dni obedy, musia sa prihlásiť najneskôr do stredy 24.6.2020 do 13.00 hod. cez stránku "strava.cz". Prihlasovacie údaje dostali žiaci od svojich triednych učiteľov.

            Vyučovanie v ročníkoch 1.- 5. bude aj naďalej prebiehať podľa doterajších podmienok. Prihlásenie alebo odhlásenie na stravu je možné do stredy  24.6.2020 do 13.00 hod.

            V posledný deň - 30.6.2020 bude ukončenie školského roka a odovzdávanie vysvedčení. Školský klub bude v prevádzke do 13.00 hod.

            Mgr. Vladimír Šebeň, riaditeľ školy 

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia!

            MŠVVaŠ SR rozhodlo, že zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční od 15. apríla do 30. apríla 2020. Zápis sa uskutoční bez OSOBNEJ PRÍTOMNOSTI DETÍ!

            Zápisom sa rozumie vypísanie elektronickej prihlášky, ktorá je na webovom sídle školy na odkaze -  https://zsslovanpb.edupage.org/register/  (považuje sa za žiadosť o prijatie do 1. ročníka v školskom roku 2020/2021).

            Dodatočne do mesiaca po otvorení škôl k zápisu treba priniesť:

            • Občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • Rodný list dieťaťa
            • Prihlášku, ktorú si online vyplníte
            • Vyhlásenie zákonných zástupcov (podpis od oboch zákonných zástupcov)
            • V prípade potreby žiadosť o odloženie povinnej školskej dochádzky (podpis od oboch zákonných zástupcov)
            • V prípade potreby žiadosť o plnenie povinnej školskej dochádzky mimo územia SR

            Dokumenty k zápisu:

            1. Ak neviete vyplniť elektronickú prihlášku k zápisu, môžete si vytlačiť dotazník, ktorý vyplníte, podpíšete         a odošlete poštou na adresu školy -
               zapis_dotaznik.docx

            2. Vyhlásenie zákonných zástupcov 
                Zapis_-_dohoda.doc

            3. Žiadosť o odloženie povinnej školskej dochádzky o 1 rok
                Ziadost_o_odlozenie_skolskej_dochadzky.doc

            4. Žiadosť o plnenie povinnej školskej dochádzky mimo územia SR
                Ziadost_o_plnenie_sk_dochadzky_mimo_SR.docx


            Prezrite si aj ďalšie dokumenty a prezentácie o našej škole:

            1. Naša škola Vám ponúka 
                Nasa_skola_Vam_po_zapise_ponuka.docx


            2. Články s týždenníku MY 
                ZS_SLOVANSKA_PB.pdf

            3. Reklamný spot TV Považie k zápisu z roku 2017 -

                https://youtu.be/UOvBNUSyr68

            4. Čo má vedieť budúci prvák 
                https://zsslovanpb.edupage.org/a/zapis-deti-do-1-rocnika


          • Dejepisná olympiáda

          • Aj  v tomto školskom roku sme nadviazali na tradíciu úspechov v dejepisnej olympiáde. Okresné kolo sa konalo dňa 14. 2. 2020 v CVČ v Považskej Bystrici. Silvia Miškechová z IX.B obsadila v kategórii C krásne 2. miesto a zabezpečila si tak postup do krajského kola v Trenčíne, rovnako aj Bruno Osrman z VIII.B, ktorý sa v kategórii D stal víťazom okresného kola. Na 3. mieste v kategórii E sa umiestnil Patrik Zachar  zo VII.A. Úspešnou riešiteľkou okresného kola v kategórii C bola aj Adela Škultétyová z IX.A. Všetkým srdečne blahoželáme a Silvii Miškechovej a Brunovi Osrmanovi držíme palce v krajskom kole v Trenčíne, ktoré sa uskutoční 24. marca 2020.

                                                                                            PaedDr. Alena Gašparíková

          • Oznam

          • Dňa  21. 2. 2020  sa z dôvodu zvýšenej chorobnosti ruší vyučovanie žiakom z 8.C, 7.A a 7.C triedy. Všetci žiaci z uvedených tried sú v týchto dňoch odhlásení z obedov v školskej jedálni. Žiaci sa vrátia do školy až po jarných prázdninách, v pondelok 2.marca 2020. 

          • Oznam

          • V dňoch od 19.2. do 21. 2. 2020 (od stredy do piatku) sa z dôvodu zvýšenej chorobnosti ruší vyučovanie žiakom z 2.B, 4.B a 8.A triedy. Všetci žiaci z uvedených tried sú v týchto dňoch odhlásení z obedov v školskej jedálni. Žiaci sa vrátia do školy až po jarných prázdninách, v pondelok 2.marca 2020. 

          • Geografická olympiáda

          • Trojica najmladších žiakov v kategórii G nás tento školský rok reprezentovala v obvodnom kole Geografickej olympiády. Po svedomitej príprave sme sa dňa 5. 2. 2020 dočkali  výsledkov nášho snaženia. Najúspešnejšou súťažiacou bola Lucia Uríková z 5.A triedy, ktorá s počtom bodov 85 obsadila krásne 2. miesto. Blahoželáme a želáme jej veľa úspechov v ďalších ročníkoch GO.

          • Zvedavý sloník - bábkové divadlo

          • Triedy I. A a I. B navštívili 7.2. bábkové divadlo v Žiline pod názvom Zvedavý sloník. Žiaci videli príbeh malého slovníka v podaní bábkohercov. Príbeh deti veľmi zaujal. Bol vtipný, poučný, sprevádzaný pohyblivými kulisami, hudbou a spevom. Žiaci mali možnosť zažiť divadlo v ktorom účinkujú bábky a bábkoherci.

          • Oznam

          • V dňoch od 11.2. do 14.2.2020 ( od utorku do piatku ) sa z dôvodu zvýšenej chorobnosti ruší vyučovanie žiakom z 1. A, 1. B, 3. B a 4. A triedy. Všetci žiaci z uvedených tried sú v týchto dňoch odhlásení z obedov v školskej jedálni.

          • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

          • Povesti. Klenot našej literatúry s kúskami slovenskej histórie. Majú k nim blízko malí i veľkí, deti i dospelí. To, že mnohých našich žiakov povesti zaujímajú, svedčí aj účasť na okresnom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, ktoré sa uskutočnilo 30. 1. 2020 v priestoroch CVČ v Považskej Bystrici. Súťažilo sa v troch kategóriách. Alexandra Bahulová z 2. B a Soňa Bútorová zo 4. C výborne reprezentovali našu školu. Tomáš Kuchár zo 6. A vďaka svojmu peknému rétorickému prejavu získal 2. miesto. Gratulujeme!

        • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Naši žiaci úspešne reprezentovali školu na Okresnom kole OAJ. Sabina Papšová zo 6.A obsadila v kategórii 1A druhé miesto a Tomáš Lagín z 9.B obsadil v kategórii 1B tretie miesto. Gratulujeme.

        • Detský parlament
          • Detský parlament

          • Je všeobecne známe, že naša škola je športová, zelená, úspešná, aktívna... K výpočtu jej pozitív môžeme od tohto školského roku pridať aj charakteristiku – otvorená a priateľská k deťom. Na svoju aktívnu tradíciu totiž nadviazal Detský parlament, ktorý obnovil svoju činnosť pod záštitou pani učiteľky Mgr. Zuzany Michálkovej a predsedníčky Adelky Škultétyovej z 9.A. A aké aktivity boli či budú náplňou jeho práce? Z tých, ktoré sa už uskutočnili, spomenieme súťaže tried o najkrajšiu jesennú a vianočnú dekoráciu triedy, ktoré zaznamenali u žiakov veľký záujem. Koniec-koncov, aké ocenenie môže byť pre žiakov zaujímavejšie, ako možnosť vybrať si jeden deň bez písomiek a skúšania... V novembri sa zapojili parlamentári do organizovania projektového dňa v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám, v decembri pomohli Ježiškovi roznášať vianočnú poštu. Z ďalších pripravovaných aktivít treba spomenúť napríklad Deň komplimentov (24.1.), valentínsku poštu, reláciu ku Dňu učiteľov, jarnú súťaž o najkrajšiu výzdobu triedy či apríl v duchu zdravého životného štýlu. K riešeniu problémov žiakov určite prispeje i plánované stretnutie členov parlamentu s vedením školy.

          • Aranžérska súťaž

          • Dňa 16.12.2019 sa v CVČ uskutočnila aranžérska súťaž. Žiaci našej „Sedmičky“ pod záštitou p. uč. Marciňovej sa jej pravidelne zúčastňujú a vyhrávajú. Podobne tak bolo aj teraz, keď svoj talent, umelecké cítenie a šikovné ruky spojili pri tvorbe vianočných dekorácii.

            V mladšej kategórii za stolový aranžmán získala 1. miesto Lenka Šurabová z 5. B a 2. miesto Adela Tomanová z 5. B.

            Adventný veniec Alexandry Kvaššayovej z 5. A ocenila porota 3. miestom.

            V staršej kategórii sa dievčatám podarilo získať dve víťazstvá. Závesný aranžmán Soni Bednárovej z 9. B a exteriérový aranžmán Vanesy Bušovskej z 8. C dosiahli vynikajúce 1. miesto.

            Víťazkám srdečne gratulujeme!

          • TOP 20 najkrajších stužiek z celého Slovenska

          • V tomto predvianočnom období prišla na školu radostná správa. Naša „živá červená stužka“ zaujala porotu a bola zaradená medzi TOP 20 najkrajších stužiek z celého Slovenska. Do kampane sa zapojilo množstvo základných a stredných škôl z celého Slovenska. Všetkým, ktorí sa do živej stužky zapojili, ešte raz ďakujeme. Vážime si, že ste aj takýmto spôsobom vyjadrili spolupatričnosť ľuďom bojujúcim so zákernou chorobou, ako je AIDS. O rok „stužkujeme“ opäť.Výtvarné práce, ktoré deti vytvorili, potešili na určitý čas naše oči na chodbách školy. Bolo veľmi ťažké z týchto prác vybrať tie najkrajšie. Porota (pán učiteľ Rosík, pani učiteľky Fapšová a Žideková) mali náročnú úlohu, no nakoniec vybrali 3 práce v kategórii 5.-6.ročník a 3 práce v kategórii 7.-8.ročník.Umiestnenie: 5.-6.ročník – 1.miesto: Janka Ježíková, 6.B 2. miesto: Simonka Cigániková, 5.B 3. miesto: Eddie van Dyck, 6.B 7.-8.ročník – 1.miesto: Simonka Prostináková, 7.B 2. miesto: Patrik Plačko, 7.B 3. miesto: Marion Čierniková, 7.ASimonke Prostinákovej bola udelená aj špeciálna cena poroty, nakoľko jej zanietenosť sa pretavila do vytvorenia dvoch krásnych prác, ktoré vyrobila vo svojom voľnom čase.Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník, ktorý určite prinesie množstvo zaujímavých a pekných prác z rúk našich šikovných žiakov.

          • Od Lucie do Vianoc ....

          • "Od Lucie do Vianoc, čarovná je každá noc." S týmito slovami chodili v piatok na Luciu dievčatá zo školského klubu, oblečené v bielom, po celej našej škole. S nefalšovanými husacími perami v ruke vymetali všetky kúty, aby ich očistili od zlých síl. Neobišli ani pána riaditeľa, panie zástupkyne, panie ekonómky a pánov školníkov... Aj takto sme si chceli pripomenúť jednu z krásnych ľudových tradícií, ktorá mala kedysi v minulosti práve v predvianočnom období viacero podôb a i dnes stojí za to pripomenúť si ich.

          • Deviataci navštívili muzikál Boyband v Bratislave

          •      V pondelok, 9. decembra 2019, smeroval rýchlik s našimi deviatakmi do nášho hlavného mesta, aby tu zavŕšili cyklus literárnych exkurzií návštevou muzikálu Boyband na Novej scéne. Vo viac ako trojhodinovom predstavení sa stali svedkami nádherných tanečných vystúpení, fascinujúceho spevu v podaní hercov Pavla Plevčíka, Martina Kaprálika, Thomasa Puskailera, Petra Makranského a Ondreja Antáleka. Toto všetko dopĺňal zaujímavý dej a veselé, vtipné dialógy, ale aj herecký koncert Marcela Ochránka v úlohe producenta chlapčenskej skupiny Freedom. Ak sa chcete dozvedieť, ako vyzerá vzostup a pád hviezd šoubiznisu, ale hlavne dobre sa zabaviť a odniesť si hlboký kultúrny zážitok, treba si tento mladistvý muzikál, ktorý sa dočkal viac ako sto repríz, pozrieť osobne. A možno zažijete to neopakovateľné vnútorné chvenie pri piesni Anjel, ktorej originálnu verziu naspieval legendárny anglický spevák Robbie Williams...

          • Mikuláš na Sedmičke

          • Padá, padá biely sniežik na lesy a stráne.
            Už Mikuláš s pani Zimou chystajú si sane.
            Rozbehnú sa dolu brehom, celým šírym svetom
            a darčeky roznášajú všetkým dobrým deťom....